fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Goede opkomst Informatiedag Priester- en Diakenopleiding Bovendonk

KN Redactie 14 april 2015
image

“Het was drukker dan voorgaande jaren”, laat rector Schnell weten. “De kandidaten waren afkomstig uit verschillende bisdommen. Onder hen bevonden zich twee Vlaamse kandidaten. Het aantal priesterkandidaten was duidelijk in de meerderheid,” aldus de rector.

Roeping
De informatiedag wordt jaarlijks gehouden en heeft een vaste opbouw. Rector Schnell: “Bisschop Liesen verzorgde een inleiding, waarin hij over zijn eigen roepinggeschiedenis vertelde. Daarna wisselden de kandidaten hun eigen roepingverhaal uit. Na het middaggebed was er de mogelijkheid om met de huidige studenten te spreken.”

Aanmelding en toelating
De informatiedag had verder een informatief karakter. Er werd uitgelegd hoe de opleiding in elkaar zit en een toelichting gegeven op de aanmeldings- en toelatingsprocedure. Bovendonk is een opleiding, waar priester- en diakenstudenten uit verschillende bisdommen studeren. Alvorens de aanmeldingsprocedure gestart kan worden moet de kandidaat eerst contact gehad hebben met de rector van het bisdom waar hij woonachtig is en voor welk bisdom hij zal gaan studeren. De rector van het betreffende bisdom moet zijn toestemming voor de studie aan Bovendonk geven. Als een kandidaat lid is van een orde of congregatie zal de overste deze toestemming moeten verlenen.

www.roeping.nu
Voorafgaand aan Roepingenzondag in 2014 vernieuwden Bovendonk en het bisdom van Breda de roepingcampagne www.roeping.nu. Het doel van de campagne was om via sociale media goed vindbaar te zijn voor mannen die bezig zijn met de vraag of God ze roept om priester of diaken te worden.

De tien films die vanwege de campagne op YouTube werden geplaatst zijn het afgelopen jaar in totaal inmiddels meer dan 6.000 keer bekeken.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21