fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Grote Amerikaanse katholieke krant pleit voor Intelligent Design

KN Redactie 13 februari 2015
image

Maakten we gisteren melding van het recente ID-geïnformeerde artikel in de Osservatore Romano, nu blijkt ook een van de grote katholieke dagbladen van de Verenigde Staten, de National Catholic Register, ter gelegenheid van Darwin Day (12 februari, Darwins geboortedag) een commentaar aan het evolutiedebat gewijd te hebben.

‘Onherleidbare complexiteit’
Dr. Donald DeMarco begint met G.K Chesterton aan te halen: “Waar de wereld nu meer aan lijdt dan aan enig ander kwaad”, aldus Chesterton, “is niet het poneren van leugens, maar het eindeloze en onbedwingbare herhalen van halve waarheden”. In dat verband wijst DeMarco op de ‘halve waarheid’ die de evolutietheorie is. De ‘onherleidbare complexiteit’ van de menselijke hersenen sluit immers een evolutionaire herkomst in conventionele darwinistische zin uit. “Hersenwetenschappers informeren ons dat één enkel stel menselijke hersenen meer moleculaire schakelaars bevat dan alle computers, routers en internetverbinden op de hele planeet!”

‘Heilzame verdienste’
“The notie van intelligent ontwerp is het logische complement van wetenschappelijk onderzoek”, schrijft hij in de National Catholic Register. “Het biedt een waarheid aan die de heilzame verdienste heeft geen halve waarheid te zijn.” (KN/NCR)