fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Heilig Jaar: kaartje verplicht voor toegang Heilige Deur

KN Redactie 14 augustus 2015
image

Het is de eerste keer dat een reservering verplicht wordt gesteld. Het Vaticaan benadrukt dat het kaartje geheel gratis is.

Meer dan 30 miljoen

“Het dient om een ordelijke toeloop van pelgrims te garanderen”, aldus Mgr. Andreatti die verantwoordelijk is voor de logistiek rond de toestroom van pelgrims tijdens het Heilig Jaar van Barmhartigheid, dat op 8 december wordt geopend. Er worden in het Jubeljaar, dat eindigt op 20 november 2016, meer dan 30 miljoen pelgrims verwacht in Rome. 

Isis

Duidelijk is dat de maatregel ook wordt genomen uit veiligheidsoverwegingen. “Het gaat om het eerste Jubeljaar ten tijde van Isis”, beaamt Maurizio Pucci, medewerker van de gemeente Rome.

Internet

Paus Franciscus opent de Heilige Deur van de Sint Pieter op 8 december. Met een kaartje kan de pelgrim tijdens het Heilig Jaar op een vastgestelde datum en tijdstip toegang krijgen tot de Porta Sancta . De reservering verloopt via de website van het Vaticaan. Wie geen toegang heeft tot internet kan in Rome terecht bij het kantoor van de Engelenburcht en de kantoren van het Romeinse pelgrimsbureau.

Lees hier meer over de voorbereidingen op het Heilig Jaar in Rome en in Nederland.