fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Heilig Jaar: lichaam pater Pio naar Vaticaan

KN Redactie 4 augustus 2015
image

Het lichaam van de heilige zal van San Giovanni Rotondo, de Zuid-Italiaanse stad waar zijn graf zich bevindt, naar het Vaticaan worden overgebracht. Van 8 t/m 14 februari 2016 zal Pater Pio worden opgebaard in de Sint Pieter.

Jubileum gebedsgroepen pater Pio

Het opbaren van het lichaam in het Vaticaan maakt deel uit van het programma van het Heilig Jaar van Barmhartigheid. In dat kader zal op 13 februari ook een speciaal jubileum worden gehouden van gebedsgroepen van pater Pio. De gebedsgroepen worden die dag in audiëntie ontvangen door de paus.

‘Diepe wens’ van de paus

Mgr. Fisichella, verantwoordelijk voor de organisatie van het Heilig Jaar, zegt dat het opbaren van het lichaam van pater Pio in de Sint Pieter tijdens het Heilig Jaar “een diepe wens” was van paus Franciscus. “De aanwezigheid van het lichaam van de heilige Pio zal een kostbaar teken zijn voor alle missionarissen en priesters die kracht en steun zullen vinden voor hun eigen missie”, zo voegde de prelaat toe.

Heilig Jaar

Het Heilig Jaar van Barmhartigheid begint op 8 december aanstaande en wordt op 26 november 2016 afgesloten.

Lees meer over het programma van het Heilig Jaar van Barmhartigheid in het Katholiek Nieuwsblad van komende vrijdag. Nog geen abonnee? Klik hier voor een proefabonnement.