fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Heilig Land: 600 christenen uit Gaza mogen heilige plaatsen bezoeken

KN Redactie 22 december 2015
image

Dat meldt missiepersdienst Fides. De Israëlische autoriteiten hebben 600 vergunningen op naam afgegeven aan evenzoveel christenen die in de Gazastrook wonen. Daarmee hebben de gelovigen toestemming om de heilige plaatsen, zoals die in Bethlehem, te bezoeken tijdens het kerstfeest.

Ongebruikt

De vergunningen zijn een maand geldig en gingen afgelopen zondag, 20 december, in. Palestijnse bronnen melden echter aan Fides dat geen enkele vergunning is afgegeven aan mensen tussen de twaalf en dertig jaar oud. Volgens hen zal dit ertoe leiden dat een groot deel van de vergunningen niet zal worden gebruikt, bijvoorbeeld in gevallen waarbij kinderen onder de twaalf een vergunning hebben gekregen, maar hun ouders (onder de dertig) niet.

Heilige Deur Gaza

Sinds zondag hebben gelovigen in de Gazastrook echter ook de mogelijkheid om door de Heilige Deur te gaan tijdens het Heilig Jaar van Barmhartigheid. Afgelopen zondag opende de Latijns patriarch van Jeruzalem, Fouad Twal, de Heilige Deur van de parochiekerk van Gaza. Daarbij waren ook priesters uit Jeruzalem en de Palestijnse gebieden aanwezig. Verwacht wordt dat zo’n 200 gelovigen door de Heilige Deur in Gaza zullen gaan.