fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Hoge pauselijke onderscheiding voor Joodse voorman Limburg

KN Redactie 4 november 2015
image

Wesly krijgt de onderscheiding onder meer vanwege zijn langdurige inzet voor de bevordering van de contacten tussen de katholieke Kerk en de joodse gemeenschap in Limburg.

Kerk en Jodendom

Hij is onder meer bestuurslid bij diverse joodse organisaties, honorair consul van Israël in Limburg en Noord-Brabant én lid van de resonansgroep R.-K. Kerk en Jodendom van het bisdom Roermond.

De afgelopen jaren heeft hij zich op tal van manieren ingezet voor zowel de katholieke Kerk als de joodse gemeenschap, meldt bisdom Roermond.

Mgr. Wiertz

De onderscheiding wordt Wesly woensdagavond in zijn woonplaats Maastricht uitgereikt door mgr. Frans Wiertz, bisschop van Roermond.

Wesly

Benoit Wesly (Maastricht, 10 augustus 1945) is een prominent zakenman en bestuurder in Maastricht en omgeving. In de loop der jaren bekleedde hij tientallen functies en bestuurslidmaatschappen.

Orde van Sint Sylvester

De ridderorde van de Heilige paus Sylvester is een van de hogere pauselijke onderscheidingen.

De orde werd in 1841 ingesteld door paus Gregorius XVI.

De orde wordt toegekend aan leken die zich op een bijzondere wijze hebben ingezet voor de katholieke kerk.

Ook niet-katholieken kunnen benoemd worden tot ridder in de orde van Sint Sylvester.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21