fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Homo-activiste: ‘doel homohuwelijk is afschaffing huwelijk’

KN Redactie 14 juli 2015
image

Dat heeft de Russisch-Amerikaanse journaliste en homopropagandiste Masha Gessen gezegd in een podiumdiscussie in Sydney, zo meldt kath.net.

Leugen

“Als wij voor het homohuwelijk vechten, liegen we meestal over wat we met het huwelijk zullen doen, als we het bereikt hebben – omdat we beweren dat het instituut huwelijk niet anders zal worden, en dat is een leugen”, zei Gessen letterlijk. Het instituut van het huwelijk zal anders worden, want het zal eigenlijk helemaal niet meer bestaan.

Vijf ouders

Zelf wijst Gessen, die zelf in een ‘homohuwelijk’ leeft, ficties over haar leven af. Haar drie kinderen hebben vijf verschillende ouders en Gessen ziet niet in waarom haar kinderen dan ook niet vijf wettelijk erkende ouders zouden moeten hebben. Ze zou graag in een rechtssysteem leven dat met deze werkelijkheid overeenstemt – dit is echter niet met het instituut huwelijk te verenigen, zei ze.

Overgrote meerderheid

Inderdaad voelt slechts een minderheid van homoseksuelen zich geroepen daadwerkelijk te ‘trouwen’, in tegenstelling tot heteroseksuelen die dit in overgrote meerderheid blijven doen.