fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Hotel Transylvania 2

KN Redactie 12 november 2015
image

Deel twee begint zo’n beetje waar het eerste deel eindigt. Dracula, eigenaar van Hotel Transsylvanië, waar sinds kort naast monsters ook mensen welkom zijn, heeft het huwelijk tussen zijn dochter Mavis en mensenjongen Jonathan goedgekeurd. “Mens, monster, zolang jij maar gelukkig bent”, zo spreekt pa Dracula dochterlief in haar zwarte trouwjurk goedmoedig toe.

Vrijdag de dertiende

Niet lang daarna – aan het begin van deel twee – verwacht het jonge paar een kindje. Aanstaande moeder Mavis is uiteraard uitgerekend op vrijdag de dertiende, leest ter voorbereiding What to expect when you are expecting a vampire en eet gezonde monsterballetjessoep.

Monsterwaardigheid

Wanneer de ronduit schattige, roodharige Dennis is gearriveerd, maakt opa Dracula het hotel babyproof, maar al snel gaat hij twijfelen aan de monsterwaardigheid van de kleine. Het mannetje heeft geen hoektanden en is veel te sociaal en zachtaardig. Dennis groeit snel op en krijgt voor zijn eerste verjaardag Mijn eerste guillotine cadeau.

Cursus

Hoewel Mavis wijselijk stelt dat je iemand niet kunt veranderen in wat hij niet is, blijft opa onrustig. Hij stuurt de jonge ouders op vakantie en ziet zo kans om kleinzoon Dennis een ‘Monster-in-opleiding’ cursus te geven, inclusief mensen laten schrikken, vliegen, transformeren en muizen vangen.

Kleine bloedsnoeper

Maar de training blijkt niet meer te zijn zoals vroeger. Bij het kampvuur wordt zelfs ‘Een vampier is je vriend voor altijd’ gezongen, in plaats van de hit uit opa’s tijd: ‘Een potje met bloed’ Als dan ook nog de zeer ouderwetse overgrootvader op komt dagen om zijn “kleine bloedsnoeper” te zien, moeten velen alle zeilen bijzetten om niet alleen in monsterlijke hotelkamers, maar ook in monsterharten mensen toe te laten.

Vermakelijk spektakel

Tot zover het charmante verhaal, dat vooral goed zal vallen bij (kleine) kinderen. De grappen zijn soms flauw of juist te moeilijk, maar vaker leuk gevonden en vermakelijk. Hotel Transylvania 2 kan niet tippen aan recente meesterwerken als Inside Out, Frozen en Minions, maar voldoet aan alle ‘moderne animatie-eisen’: het is een kleurrijk, vermakelijk spektakel met een positieve boodschap. 

Film: Hotel Transylvania (2015), Verenigde Staten, 89 min. Regie: Genndy Tartakovsky, met stemmen van o.a. Adam Sandler, Selena Gomez, Mel Brooks. (Nederlandse versie: Charly Luske, Liza Sips, Ferry Doedens en Arjan Ederveen.

KN Kijkwijzer
Vanaf 6 jaar / grof taalgebruik