fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Hulpbisschop Den Bosch steunt petitie voor het gezin aan paus Franciscus

KN Redactie 2 februari 2015
image

De ondertekenaars van de petitie vragen paus Franciscus het gezin te verdedigen bij de gezinssynode, die van 4 tot en met 25 oktober in het Vaticaan plaatsvindt.

‘De waarheid verdedigen’
Volgens TFP Student Action proberen “dissidente katholieke pressiegroepen – geholpen door de liberale media – koortsachtig vitale leer van de Kerk over huwelijk en gezin te ontmantelen bij de volgende synode over het gezin in Rome”.

“In feite bombarderen zij de Heilige Vader en de synodevaders nu met berichten van opstand tegen de traditionele morele waarden waarin ze schreeuwen om ‘verandering, verandering, verandering’ in de Kerk. Op dit kritieke moment moeten we de waarheid verdedigen en de Heilige Vader vragen om de toekomst van het gezin te beschermen”, meldt de website van TFP Student Action.

Prominenten
De petitie is al ondertekend door meer dan honderd prominenten wereldwijd. Zo ondertekenden onder meer de Amerikaanse Republikeinse politicus Rick Santorum, kardinaal Burke en de Italiaanse kerkhistoricus Roberto de Mattei.

Meer dan twintig pro-gezin organisaties wereldwijd ondersteunen de petitie met de bedoeling zoveel mogelijk handtekeningen op te halen voordat de gezinssynode begint.

De petitie is tot dusver ruim 60.000 keer ondertekend.