fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Ierse bisschop: handhaaf verbod op alcohol op Goede Vrijdag

KN Redactie 22 januari 2016
image

Dat pubs op “een van de heiligste dagen van het jaar” gesloten blijven, is een kwestie van “respect voor God”, aldus de bisschop van Waterford en Lismore in de Irish Independent. Bovendien, voegde hij toe, geeft men jonge mensen een verkeerd signaal als de maatschappij “niet een dag zonder alcohol kan rondkomen”.

'Verouderde' regel

Organisaties van café-eigenaars riepen de regering begin deze week op de “verouderde” en “discriminerende” regel, die sinds 1927 van kracht is, af te schaffen.

Kerstmis, Pasen, Valentijnsdag

Volgens mgr. Cullinan worden zei geleid door commerciële belangen. Men kan echter niet alles hebben, zei hij: zowel christelijke feestdagen, waarvan men in de regel financieel profiteert, en tegelijk afschaffing van de daarmee verbonden tradities. Dan zou men ook feesten als Kerstmis, Pasen en Valentijnsdag de rug toe moeten keren, aldus de bisschop.

Veertig tot vijftig miljoen euro

Volgens de organisaties van café-eigenaars lopen Ierse pubs door het verbod iedere Goede Vrijdag veertig tot vijftig miljoen euro mis.

Minister van Justitie Frances Fitzgerald benadrukte vandaag echter dat er in 2016 geen afschaffing van het alcoholverbod komt.