fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Indonesië: chemische castratie voor pedo’s?

KN Redactie 27 oktober 2015
image

Het voorstel werd vorige week gelanceerd door minister Khififah Indar Parawansa van sociale zaken. Volgens hem is chemische castratie de beste manier om het toenemend seksueel misbruik van minderjarigen af te schrikken. Ook zou president Joko Widodo zich achter het voorstel hebben geschaard.

Kwetsbare kinderen

De regering wil met een campagne huwelijksrelaties verbeteren en echtscheiding terugdringen. Door het groeiend aantal scheidingen neemt ook het aantal verlaten en daardoor kwetsbare kinderen toe.
Op dringend verzoek van president Widodo worden speciale maatregelen genomen om kinderen tegen seksueel misbruik te beschermen.

Oestrogeeninjectie

De campagne zou moeten voorzien in seksuele voorlichting van stelletjes, gericht op ethiek en opvoeding van kinderen. Daarnaast krijgen paren cursussen om echtscheiding terug te dringen. Dat laatste moet het aantal in de steek gelaten kinderen terugdringen. Ten slotte is voorgesteld pedofielen met oestrogeeninjecties chemisch te castreren.

Tegen de mensenrechten

Tegen dat laatste is geprotesteerd door de vrouwenorganisatie Komnas Perempuan. Volgens haar voorzitter “gaat het ontzeggen van iemands seksuele verlangens in tegen de mensenrechten”.

Miljoenen in gevaar

Volgens Arist Merdeka Sirait, voorzitter van de Indonesische Commissie voor Kinderbescherming, lopen 21 miljoen Indonesische kinderen het gevaar seksueel te worden misbruikt. “Minstens 58% heeft al te
maken gehad met geweld”, aldus Sirait.
Als voorbeeld noemt hij zaken die zich vorige maand voordeden in de plaats Kediri op oost-Java. “In totaal zijn daarbij 29 kinderen door volwassenen seksueel misbruikt.”