fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Indrukwekkend getuigenis Iraakse priester – Vaticaans koorddansen – Vinger aan de (Hedwige)polder

KN Redactie 26 februari 2016
image

Deze week in KN: het indrukwekkend getuigenis van de Iraakse priester Al-Bazi – Vaticaans koorddansen op diplomatiek vlak – De vinger aan de (Hedwige)polder – En meer.

De Iraakse pastoor Doglas Al-Bazi probeert in Erbil een nieuw begin te maken voor zijn slinkende kudde. “Mensen in Mosoel bidden tweesporig: ‘God, red ons van IS en heb genade met ons ná IS.’” – Marta Petrosillo over Vaticaans koorddansen: om verder te kunnen werken aan de pausreis naar Armenië, moest de H. Stoel eerst de diplomatieke banden met Turkije aanhalen – Is het hoofdpijndossier Hedwigepolder gesloten? Nee, vinden de makers van standplaats-hedwige.info.

Missionaris van Barmhartigheid

Ook: pastoor Rainer Kanke is een van de dertien Missionarissen van Barmhartigheid in Nederland: “De paus wil benadrukken dat Gods barmhartigheid grenzeloos is.” – Tien bisschoppen luiden de Stille Omgang 2016 in – Wie is het grootste gevaar: IS of Assad? Volgens de Egyptische islamdeskundige Samir Khalil Samir s.j. laat het Westen zich bij de neus nemen – Diaken Henri van Leuken over ‘zijn mensen’: de woonwagenbewoners in Zuidoost-Brabant. “Het woonwagenpastoraat is het voorbeeld van naar buiten treden.”

Mengele in Mosoel?

En verder: het geheim van de 109-jarige zuster Candida: “Christus’ wil volgen” – Kardinaal Eijk opende een restaurant voor het goede doel – “Halbe Zijlstra plaatst religie in slecht daglicht” – Midden-Oostencorrespondent Martin Janssen over verontrustende verhalen uit Mosoel: is dr. Mengele herrezen in de door IS bezette stad?

Vrede & Vaticaan

Boek: Gianluigi Nuzzi’s De kruistocht over Vaticaanse corrupte – Film: Zootropolis wordt terecht een nieuwe Disney-hit – Commentaar: de paus erkende lang geleden zelf dat interviews over gevoelige onderwerpen niet zijn sterkste kant zijn. Is het dan niet beter te zwijgen dan onnodige verwarring te veroorzaken?, vragen ook pausgetrouwe katholieken zich af – Opinie: wie vrede wil, heeft het Vaticaan nodig.

Donald Trump tegen paus Franciscus

Columnisten: Kees Heesters over de overleden katholieke opperrechter in de VS, Antonin Scalia – Frank van den Heuvel over matchfixing in sport en politiek – Brechje Loenen over medegelovigen die helpen in de Veertigdagentijd – mgr. Joris Schröder over Europese waardenAlbert van der Woerd over Donald Trump tegen paus Franciscus: knock-out?