fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Irak: wet gewijzigd die kinderen dwingt moslim te worden

KN Redactie 19 november 2015
image

Het Irakese parlement heeft de controversiële wet dinsdag aangepast. Dat meldt Asianews.

Automatische bekering

De betreffende wet werd op 27 oktober aangenomen en bepaalde dat wanneer een christelijke man moslim wordt zijn kinderen moeten volgen. Dat zou ook gelden wanneer een christelijke vrouw met een moslim zou trouwen.

Zelf kiezen

Door de wetswijziging blijven kinderen christen bij bekering van een van de ouders tot de islam. Zodra ze achttien zijn mogen kinderen zelf een keuze maken.

Eerdere afwijzing

Het voorstel van religieuze minderheden in het land om die aanpassing door te voeren werd eerder nog door het parlement afgewezen.

Fel verzet

Die beslissing leidde tot fel verzet van de religieuze minderheden in het land. Vorige week protesteerden christenen en moslims in de hoofdstad Bagdad tegen de wet. De Chaldese patriarch Louis Sako had gedreigd het parlement aan te klagen bij de VN en andere internationale gremia.

Teken van democratie

In een reactie op de wetswijziging zei de patriarch dat hij “zeer tevreden is met de beslissing van het Irakese parlement” om de wet aan te passen. “Deze beslissing toont hun steun aan en is een belangrijke boodschap voor de christelijke minderheden in Irak.” “Het is een duidelijk teken van democratie”.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21