fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

IS laat 22 christenen vrij

KN Redactie 12 augustus 2015
image

Zij maakten deel uit van een groep van 253 Assyriërs die op 23 februari in Syrië gevangen werden genomen toen de terreurgroep 35 Assyrische dorpen aanviel. Daarbij werden verder drieduizend Assyriërs verdreven. De meesten van hen zijn nog niet naar hun woonplaatsen teruggekeerd.

Islamitische Staat houdt er nog 205 vast

IS liet al eerder een klein aantal van de Assyriërs vrij. Op dit moment houdt de terreurgroep nog 205 van de ontvoerden vast.

Losgeld betaald?

Onduidelijk is of er losgeld is betaald. Volgens Reuters stelt het Syrische Observatorium voor Mensenrechten dat dit het geval is, maar de Assyrische Federatie van Zweden ontkent dit.
Volgens de laatste groep liet IS de 22, onder wie veertien vrouwen, vrij omdat zij oud zijn en sommigen gezondheidsproblemen hebben.

IS zou 100.000 dollar per gevangene eisen

Volgens AINA lopen er nog altijd onderhandelingen over vrijlating van de gevangenen tussen Islamitische Staat en de Assyrische Kerk van het Oosten. IS zou 100.000 dollar per gevangene eisen.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21