fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Italië: advocaten willen kruisbeeld terug in de rechtszaal

KN Redactie 7 april 2015
image

In het Paleis van Justitie van de Noord-Italiaanse stad wordt sinds een jaar het ene na het andere kruisbeeld verwijderd. Het is niet duidelijk wie daarvoor verantwoordelijk is en waarom het wordt gedaan. Volgens een bepaling uit 1926 behoort er een kruisbeeld in elke rechtszaal in Ferrara te hangen, achter de stoel van de rechter. Momenteel hangt er in het gebouw nog maar een kruisbeeld.

Brief
Een groep van 23 advocaten heeft nu actie ondernomen. In een brief aan de president van het gerechtshof vragen ze waar de verwijderde kruisbeelden zijn gebleven en bieden zij aan om uit eigen zak de aanschaf van nieuwe kruisbeelden te betalen, in het geval de oude niet teruggevonden kunnen worden. De advocaten zeggen de brief te schrijven vanuit hun behoefte “het kruis te zien, een oproep tot de waarheid, tot het goede en tot de rechtvaardigheid”.

Bepaling
De brief is ook gepresenteerd aan de Orde van Advocaten van Ferrara. Piero Giubelli, president van de Orde ondersteunt de briefschrijvers: “Er is een bepaling met betrekking tot het kruisbeeld, dus ofwel wordt dat bevestigd, ofwel moet men die bepaling aanpassen”.