fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Italië: burgemeester Bologna verbiedt gebedswake tegen abortus

KN Redactie 8 juni 2015
image

De Italiaanse anti-abortusorganisatie Comitato No 194 was van plan komende zaterdag, 13 juni, een negen uur durende nationale gebedswake te houden bij een van de grootste ziekenhuizen van Bologna.

Geen zuiver religieuze manifestatie
De burgemeester van de stad, Virginio Merola, heeft de gebedswake echter verboden, omdat hij van mening is dat het hier niet gaat om een zuiver religieuze manifestatie, maar om een politieke bijeenkomst die “zeer provocerend en respectloos is voor de burgers”. Burgemeester Merola vreest bovendien voor een verstoring van de openbare orde.

Decreet in de maak
Niet alleen heeft de burgemeester de gebedswake verhinderd, ook heeft hij aangekondigd dat een decreet in de maak is waarmee manifestaties van politieke aard in de buurt van ‘gevoelige plaatsen’, zoals ziekenhuizen en privéklinieken, verboden worden.

Juridische stappen
Advocaat Pietro Guerini, voorzitter van Comitato No 194, heeft echter op zijn beurt aangekondigd juridische stappen te zullen ondernemen tegen een dergelijk decreet, omdat het ingaat tegen de Italiaanse grondwet. In dat geval zal de rechter zich moeten uitspreken over de kwestie.