fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Italië: Jonge moslims belagen Mariaprocessie

KN Redactie 19 mei 2015
image

Het incident gebeurde op zondag 10 mei, toen de jaarlijkse Mariaprocessie werd gehouden. Daaraan namen rond honderd gelovigen deel, onder wie verschillende eerste communicantjes.
Bij het passeren van het islamitisch cultureel centrum begonnen jonge moslimimmigranten de processiegangers uit te schelden en te bedreigen.

Excuusbrief
Nadat parochianen bij haar in beklag waren gegaan sprak burgemeester Paola Pula de verantwoordelijken van het centrum.
Die stelden een formele excuusbrief op aan de gemeente en de parochie.

Niet onderschatten
Volgens burgemeester Pula is het incident “zelfs al betreft het gedragingen van minderjarigen, onaanvaardbaar en mag niet worden onderschat”. Volgens haar zijn de betrokkenen door de verantwoordelijken van het centrum berispt.

Klappen om crucifix
Enkele dagen later werd Italië opgeschrikt door gewelddadig gedrag van een twaalfjarige moslimjongen die op een klasgenootje had ingeslagen omdat zij, zoals hij later verklaarde, een crucifix droeg.
De moeder van het meisje, dat tussenbeide kwam, heeft aangifte gedaan. De jongen, die pas drie weken op de betreffende school zat, was haar al vier dagen aan het treiteren omdat zij een afbeelding van de Gekruisigde droeg. Volgens de Koran is Jezus nooit gekruisigd en vermoord omdat Allah zijn profeten nooit zo’n vernederende dood zou laten ondergaan.
De zaak is geseponeerd omdat het een minderjarige betreft.