fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Justitie gaf Kamer geen volledig inzicht in advocaatkosten Demmink

KN Redactie 25 mei 2015
image

In plaats van 113 duizend euro was de staat tot nu toe 144 duizend euro kwijt. Dat is 31 duizend euro meer. Dit meldt RTL Nieuws na een informatieverzoek bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. De extra kosten blijken te zijn gemaakt door de Landsadvocaat voor het ministerie, maar wel in het kader van de affaire Demmink. Louis Bontes en Joram van Klaveren (groep Bontes/Van Klaveren) hebben Kamervragen over het “onvolledig geïnformeerd” worden gesteld. Overigens bleek onlangs nog dat het ministerie de afgelopen drie jaar bijna zeventig miljoen kwijt was aan de Landsadvocaat.

Onderzoek
Joris Demmink was van 2002 tot 2012 secretaris-generaal van het ministerie van Veiligheid en Justitie, ondanks lang lopende aantijgingen van kindermisbruik. Momenteel loopt er een strafrechtelijk onderzoek, waartoe het Openbaar Ministerie gedwongen is na een zogenoemde artikel 12-procedure bij het Hof van Den Bosch. (KN/RTL Nieuws)

Update 1 juni 2015: Volgens website Het Haagse Complot liggen de werkelijke gemaakte juridische kosten voor Demmink aantoonbaar nog veel hoger: namelijk op 182.806,47 euro. Met de geschatte niet gespecificeerde kosten erbij komt de website zelfs op 2,5 ton uit. Zie ook website De Demmink Doofpot.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21