fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Kapelaan lanceert steunbetuiging aan huwelijksleer: ‘Getuigen van de waarde van huwelijk en gezin’

KN Redactie 12 juni 2015
image

Dit kan door de verklaring op de website credopriesters.nl te tekenen. Die website, vandaag gelanceerd, is een initiatief van de Assendelftse kapelaan Johannes van Voorst tot Voorst, die daarvoor de goedkeuring kreeg van zijn bisschop, mgr. Punt. Van Voorst baseert zijn initiatief op soortgelijke websites in de Verenigde Staten en Engeland en Wales.

Brief voor kardinaal Eijk
De bedoeling is om tot een brief te komen met daarin de verklaring en de verzamelde handtekeningen. Die brief wordt overhandigd aan kardinaal Eijk, die namens de Nederlandse bisschoppen deelneemt aan de gezinssynode die in oktober in Rome plaatsvindt.

‘Trouw aan Christus en de Kerk’
Tegenover Katholiek Nieuwsblad noemt Van Voorst het initiatief “nodig”. Het is “belangrijk om als Nederlandstalige priesters onze trouw aan Christus en de Kerk te uiten op een manier die opbouwend is”. Hij roept collega-priesters op de verklaring op de site te ondertekenen “om te getuigen van de waarde van het huwelijk en het gezinsleven”.

‘Traditionele leer over het huwelijk’
In de verklaring wordt gesteld dat “wij, katholieke priesters, onze standvastige trouw opnieuw bevestigen aan de traditionele leer over het huwelijk en de ware betekenis van de menselijke seksualiteit, zoals gebaseerd op het Woord van God en onderwezen door het Kerkelijke Leergezag sinds twee millennia”.

‘Duidelijk geluid’
Van Voorst: “Wij als priesters hebben te maken met gezinnen, met degenen die willen gaan trouwen, met mensen die komen biechten. Mensen zijn verward, zeker na de synode van vorig jaar. Het is nodig om daar een duidelijk geluid over te laten horen.”

Lees hier de volledige verklaring. Lees meer over het initiatief in Katholiek Nieuwsblad van komende vrijdag.