fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Kardinaal Dolan leidt parade met homo’s door New York

KN Redactie 18 maart 2015
image

Dit ondanks de aanstoot die vele katholieke gelovigen hieraan nemen, vanwege het besluit van de organisatie twee openlijk homoseksuele actiegroepen mee te laten lopen. Kardinaal Dolan heeft, hierop gewezen, de afgelopen maanden steeds geweigerd hier consequenties aan te verbinden.

‘Groot schandaal?’
“Ik straal als de zon, dus dank aan God voor de eer en de vreugde”, zei de kardinaal terwijl hij 250.000 deelnemers over Fifth Avenue leidde. Michael Voris, de bekende katholieke internetcommentator, was echter present en slaagde erin de kardinaal te vragen: “Eminentie, heeft u iets te zeggen aan de trouwe katholieken die vinden dat wat u doet een groot schandaal voor het geloof is?” Daarop reageerde Dolan: “Nee, komaan. We zouden het leuk vinden als u erbij kwam.”

Vertrekken
Volgens Voris kreeg hij een elleboogstoot van een official en werd hij samen met zijn cameraman onzacht uit het gedrang van de pers gehaald. Videobeelden laten zien hoe de official hun verzoekt te vertrekken. Vervolgens roept hij de politie om hen weg te leiden.

Prolife verboden
Extra wrang is dat de organisatie een prolife-groep de deelname aan de mars had geweigerd. Men wilde niet het risico lopen, zo zei men, dat die de aandacht zou wegtrekken van de homo-activisten. De burgemeester van New York, Bill de Blasio, weigerde desondanks mee te lopen omdat hij de mars nog niet homovriendelijk genoeg vindt. (KN / LifeSiteNews)