fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Kardinaal Parolin opent tweede katholieke Kerk in Abu Dhabi

KN Redactie 14 juni 2015
image

Het is de tweede katholieke kerk van het emiraat dat deel uitmaakt van de Verenigde Arabische Emiraten.

De andere katholieke kerk is de Sint-Jozef kathedraal in Al Mushrif.

In de kerk, die plaats biedt aan 1200 gelovigen, zal dagelijks de heilige Mis in het Engels worden gecelebreerd.

Een miljoen katholieken
Daarnaast zijn er wekelijks heilige missen in het Arabisch, Malayalam (de officiële taal van de zuidwestelijke Indiase staat Kerala) en het Tagalog (een Austronesische taal die wordt gesproken op de Filipijnen), en tweemaandelijks in het Tamil (taal die gesproken wordt in de Zuid-Indiase staat Tamil Nadu, Sri Lanka, Singapore en Maleisië) en het Konkani (een Indo-Arische taal die gesproken wordt in de gebieden Goa, Maharashtra, Karnataka en Kerala in India, door de Konkani).

Het overgrote deel van de bijna een miljoen katholieken in Abu Dhabi zijn gastarbeiders uit Zuid- en Oost-Azië.

‘Eigen identiteit leven’
De apostolisch vicaris van Zuid-Arabië, de Zwitserse bisschop Paul Hinder, bedankte “de machthebbers voor het verstrekken van een aantrekkelijke omgeving waar christenen zich geaccepteerd voelen en in staat zijn hun eigen identiteit te leven en hun religieuze overtuiging uit te oefenen”.

“De missie van de Kerk is om al het mogelijke te doen om het menselijke kapitaal van de christengelovigen te bevorderen en hen te sterken in het streven naar waarheid en moreel gedrag om op die manier beter het land te kunnen dienen”, aldus mgr. Hinder.