fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Kardinaal Tagle president van Bijbelfederatie

KN Redactie 10 maart 2015
image

De verkiezing van de aartsbisschop van Manilla vond al eind oktober in Rome plaats, maar werd pas nu door paus Franciscus officieel bekrachtigd. Tagle volgt de Italiaanse aartsbisschop Vincenzo Paglia (69) op, die sinds 2002 voorzitter was.

Zanger en componist
Luis Antonio Tagle werd in 2011 door paus Benedictus XVI benoemd tot nieuwe aartsbisschop van Manilla. Sinds 2008 heeft hij op de Filipijnen een televisieprogramma ‘Het Woord voorgesteld’, waarin hij wekelijks de lezingen van de zondagsmis van commentaar voorziet. Hij is de meest bezochte kardinaal op Facebook. De gepromoveerde theoloog is ook zanger en componist. Op YouTube zijn filmpjes te vinden waarop hij eigen composities voordraagt.

‘Bijbels gefundeerde zielzorg’
Tagle vangt met zijn nieuwe functie aan op de algemene vergadering van de KBF, die van 18 tot 28 juni in Nemi bij Rome plaatsvindt. De Bijbelfederatie die in 1969 op initiatief van paus Paulus VI werd gesticht, is een rechtstreeks gevolg van het conciliedocument Dei verbum. De belangrijkste taken van de KBF zijn het vertalen en bekendmaken van de Heilige Schrift en het bevorderen van een “Bijbels gefundeerde zielzorg”. Vandaag zijn 332 organisaties en instellingen uit 134 verschillende landen lid van de organisatie.