fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Kerstboom dit jaar eerder op Sint Pietersplein

KN Redactie 19 november 2015
image

De kerstboom is dit jaar afkomstig uit de Duitse deelstaat Beieren. De boom is vannacht in Rome aangekomen en vanochtend op het Sint Pietersplein geplaatst.

Verlichting

Het is de bedoeling dat zowel kerstboom als kerststal bij de start van het Heilig Jaar van Barmhartigheid op het plein staan. Normaal gezien worden beiden pas later in december geplaatst. De verlichting wordt wel, zoals gewoonlijk, pas op 18 december aangestoken.

Kerststal uit Trente

De kerststal wordt dit jaar geschonken door het aartsbisdom en de provincie Trente. De 24 levensgrote beelden in de stal bestaan naast de traditionele kerstgroep ook uit enkele personages in traditionele klederdracht uit de bergdorpen in Trente.

Zieke kinderen

De ballen die dit jaar in de kerstboom zullen worden gehangen, zijn reproducties van kerstballen van klei. Die werden eerder gemaakt door kinderen die opgenomen zijn op de oncologische afdeling van een aantal Italiaanse ziekenhuizen. De ballen geven hun dromen en wensen weer.

Paus Franciscus

Een aantal van deze kinderen zal op 18 december aanwezig zijn op het Sint Pietersplein als de kerstverlichting wordt aangestoken. Paus Franciscus zal hen dan ook persoonlijk ontmoeten.