fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Kuby roept op tot vreedzaam verzet tegen genderideologie

KN Redactie 5 oktober 2015
image

Onder aanmoediging van paus Benedictus XVI maakte zij met haar publicaties de wereld attent op de politieke achterkamertjes van waaruit deze ideologie de westerse samenlevingen stilzwijgend wordt opgelegd.

Studiecentrum

Kuby sprak deze week in Korntal bij Stuttgart. Volgens Kuby menen de voorvechters van de genderideologie dat elk mens naast zijn biologische geslacht ook nog een sociaal geslacht heeft, waarvoor hij/zij vrij kan kiezen. Mensen zouden in hun ontwikkeling ook andere seksuele identiteiten moeten leren kennen en uitproberen om een goede keus te kunnen maken. Voor deze ideologie zijn in Duitsland nu al 197 leerstoelen, aldus Kuby. Zelfs de evangelische Kerk heeft een 'studiecentrum voor genderkwesties'.

Kinderen onzeker maken

Kuby vreest dat de verbreiding van de genderideologie leidt tot de ondergang van het klassieke gezin als fundament en kiemcel van de samenleving. Steeds meer ouders keren zich echter tegen de pogingen hun kinderen onzeker te maken over hun persoonlijke en seksuele ontwikkeling en tegen het doorvoeren van een ontmoralisering van scholen. (KN/Kath.net)