fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Libische bisschop weigert te vertrekken

KN Redactie 20 februari 2015
image

Hij zegt liever het risico te lopen onthoofd te worden dan zijn slinkende kudde in de steek te laten. Dat meldt de International Business Times (IBS).

Gruwelijke video
Italië heeft dit weekeinde alle Italiaanse staatsburgers uit het Noord-Afrikaanse land weggehaald, terwijl islamitische militanten er de macht overnemen, wat onder meer tot uitdrukking kwam in de gruwelijke video waarop 21 koptische christenen werden afgeslacht op een strand bij Tripoli.

‘Verraad’
Mgr. Giovanni Innocenzo Martinelli (73), bisschop van Tripoli, heeft echter besloten te blijven. “Mijn kudde is hier. Hoe zou ik kunnen opgeven”, zei hij tegen Il Corriere della Sera. “Dat zou verraad zijn.” Martinelli werd in 1985 tot apostolisch vicaris van Tripoli benoemd, om een christelijke gemeenschap te dienen die in de vele duizenden beliep.

‘300 Filipino’s’
Vanwege onophoudelijke gevechten in de voormalige Italiaanse kolonie sinds de omverwerping van de dictatuur van Muammar Gaddafi in 2011, hebben de meeste christenen het land verlaten. Van Martinelli’s kudde is niet meer over dan “zo’n 300 Filipino’s” verklaarde bij in een interview met La Stampa. (KN/IBN)