fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Lichaam Pater Pio aangekomen in Rome

KN Redactie 3 februari 2016
image

Het lichaam van de heilige pater kapucijn kwam omstreeks half vijf vanmiddag aan in de kerk van San Lorenzo al Verano in Rome. De reis liep anderhalf uur vertraging op door de massale belangstelling van gelovigen langs de route tussen San Giovanni Rotondo en Rome. Het is de eerste keer dat het lichaam van Pater Pio buiten San Giovanni Rotondo wordt opgebaard.

Kostbaar teken

De tijdelijke verplaatsing heeft plaatsgevonden op verzoek van paus Franciscus. Volgens mgr. Rino Fisichella wilde de paus dat, omdat “de aanwezigheid van zijn lichaam een kostbaar teken zal zijn voor alle missionarissen en priesters, die kracht en steun zullen vinden”.

Processie

Morgen wordt het lichaam van pater Pio samen met het lichaam van de heilige Leopold Mandic – eveneens een kapucijn – overgebracht naar de kerk van San Salvatore in Lauro. Van daaruit zullen de lichamen van beide heiligen vrijdag in processie worden overgebracht naar de Sint-Pietersbasiliek.

Gebedsgroepen

Op zaterdag vindt een speciaal jubileum van gebedsgroepen van Pater Pio plaats in het Vaticaan. De paus zal dan vertegenwoordigers van gebedsgroepen van Pater Pio in audiëntie ontvangen. In Rome worden meer dan 60.000 mensen verwacht vanuit heel de wereld.

Nederlandse pelgrims

Ook vanuit Nederland zullen mensen aanwezig zijn. Elf mensen van de gebedsgroep van Pater Pio in Dordrecht en drie mensen van de gebedsgroep in Nijmegen zullen morgen naar Rome afreizen. Mevrouw Vervoorn is een van hen. Ze verwacht “heel veel” van het bezoek liet ze telefonisch aan KN weten. “Het zal een grote genade zijn die we mogen ontvangen in het Heilig Jaar.”

Veiligheidsmaatregelen

De veiligheidsmaatregelen in Rome zijn opgevoerd vanwege de komst van het lichaam van Pater Pio. Elke dag zullen er 800 extra agenten op de been zijn en bij de processie op vrijdag en het jubileum op zaterdag zullen er meer dan 1000 extra agenten in de stad zijn.

Geboorteplaats

Op donderdag 11 februari wordt het lichaam van Pater Pio eerst overgebracht naar zijn geboorteplaats Pietrelcina, alvorens terug te gaan naar San Giovanni Rotondo.

Lees hier het artikel dat KN-Romecorrespondente Marta Petrosillo schreef over het overbrengen van het lichaam van Pater Pio naar Rome.