fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Lichaam pater Pio tijdelijk naar Pietrelcina

KN Redactie 30 december 2015
image

Voordat het lichaam van pater Pio zal worden overgebracht naar het Zuid-Italiaanse Pietrelcina, zal het eerst enkele dagen voor het publiek te zien zijn in de Sint Pietersbasiliek in het Vaticaan. Dat gebeurt op verzoek van paus Franciscus bij gelegenheid van het Jubileum van Gebedsgroepen van Pater Pio. Dat jubileum vindt op 6 februari plaats in het Vaticaan in het kader van het Heilig Jaar van Barmhartigheid.

Vaticaan

Het lichaam van pater Pio zal op 1 februari in Rome aankomen. Het Vaticaan heeft nog niet officieel bekend gemaakt op welke dagen het lichaam van de heilige in de Sint Pieter voor het publiek te zien zal zijn, maar vermoed wordt dat dit van 5 tot en met 10 februari zal gebeuren.

Geboorteplaats

Het lichaam van de heilige zal vervolgens worden overgebracht naar zijn geboorteplaats, waar het van 11 tot 14 februari zal worden opgebaard. Dat hebben de kapucijnen van Pietrelcina bekend gemaakt.

San Giovanni Rotondo

Het is de eerste keer dat het lichaam van pater Pio buiten het Zuid-Italiaanse San Giovanni Rotondo wordt opgebaard. In die stad woonde de heilige 52 jaar in het klooster van de kapucijnen, overleed hij in 1968 en werd hij begraven.