fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Louis Bontes stelt vragen over inbeslagname stukken Baybasin

KN Redactie 20 november 2015

Daarbij zou gevoelige informatie gestolen zijn. Bontes vraagt de minister of die ervan op de hoogte is dat “de strafzaak van de heer Baybasin een uiterst, ook politiek, gevoelige strafzaak betreft?”

Reden

Klopt het, aldus Bontes, dat uiterst vertrouwelijke stukken uit de herzieningszaak ‘Baybasin’, die aan de Rechter-commissaris en de Advocaat-generaal bij de Hoge Raad zijn gestuurd, zijn meegenomen uit de cel van Baybasin en niet zijn geretourneerd? Bontes wil weten wat hiervan de reden is.

Leiding

Deze vertrouwelijke processtukken zouden zijn meegenomen buiten de aanwezigheid van Baybasin. Bontes wil weten of de minister beseft dat dit niet is toegestaan. Waarom is het dan toch gebeurd? Bovendien zou het reguliere gevangenispersoneel tijdens de doorzoeking buiten het cellenblok hebben moeten wachten. Bontes vraagt zich af wat hiervoor de reden kan zijn. Ook wil hij weten wie de opdrachtgever voor het onderzoek was en wie er de operationele leiding van had.

Boek ook weg

Schrijver Rein Gerritsen, die een boek over de affair Baybasin voorbereidt, meldt via Twitter dat ook een proefeditie van zijn boek uit de cel is meegenomen. (KN)