fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Louis Bontes wil Kamerdebat over verdwijning Manuel Schadwald

KN Redactie 11 juli 2015
image

Deze twaalfjarige Berlijnse jongen verdween in juli 1993. Het is – op internet – een vermaarde casus, waar AD-reporter Koen Voskuil, die eerder de affaire Demmink openbrak, nu opnieuw beweging in brengt.

Jongensprostitutiecircuit

Na Manuels verdwijning zouden er in Nederland observaties gedaan zijn door de politie dat hij beland was in handen van jongenspooier Lothar Glandorf in Rotterdam. De politie besloot echter niet in te grijpen. Vervolgens zou Schadwald overgebracht zijn naar het jongensprostitutiecircuit in Amsterdam.

Sekstrip

Het Algemeen Dagblad onthult vandaag in samenwerking met Welt am Sonntag dat meerdere getuigen Manuel op homo-ontmoetingsplaatsen in ons land gezien hebben. Hij zou op gruwelijke wijze om het leven zijn gekomen tijdens een sekstrip op een zeilboot op het IJsselmeer, toebehorend aan de handelaar in kinderporno Gerrit Ulrich. Op de boot zouden zich “invloedrijke personen” bevonden hebben. De politie zou wel degelijk concrete tips over de zaak gekregen hebben, maar dit naar buiten toe hebben ontkend. Hetzelfde geldt voor de AIVD: ook die zou informatie ontvangen hebben, maar dit eveneens hebben ontkend.

Lees meer bij het Algemeen Dagblad en Die Welt.