fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Maandelijkse gebedsintenties paus op video

KN Redactie 4 januari 2016
image

Het betreft de een nieuw initiatief van de het Apostolaat van het Gebed in het kader van het Heilig Jaar van Barmhartigheid. De eerste videoboodschap zal woensdag verschijnen.

Moedertaal

“Paus Franciscus spreekt in deze videoboodschappen in zijn moedertaal, het Spaans, en natuurlijk is er ondertiteling in andere talen”, laat pater Federic Fornos, directeur van het Apostolaat van het Gebed, weten aan Radio Vaticaan.

Interreligieuze dialoog

In de videoboodschap voor de maand januari zal paus Franciscus vragen te bidden voor de interreligieuze dialoog. “Hij denkt dat dit echt belangrijk is, vandaag de dag”, zegt Fornos daarover. “Hij vraagt te bidden opdat de oprechte dialoog tussen mannen en vrouwen van verschillende religies vruchten van vrede en rechtvaardigheid brengt.”

Bidden met de paus

De videoboodschappen, zegt de directeur, zullen “de mensen helpen”. “Niet alleen de katholieken, maar alle mensen die willen bidden en zich in willen zetten voor deze uitdagingen van de mensheid. Samen met paus Franciscus bidden voor deze uitdagingen zal ons erg helpen.”

Sociale media

De video met gebedsintenties van de paus zullen via alle sociale media worden verspreid: zowel op Facebook, Twitter, Instagram, als ook op YouTube.