fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

‘Kerkkrakers’ mogen nog even blijven

KN Redactie 12 juni 2015
image

De groep, ‘Vrienden van St.-Franciscus’, mag in de kerk de afloop van de juridische strijd over het gebouw afwachten, zo bepaalde een rechter in de staat Massachusetts. Hij gaf als argument dat hij niet kan zien, waarom de leden van de groep het gebouw onmiddellijk zouden moeten verlaten: “Welke schade lijdt het aartsbisdom?”

Al voor de uitspraak ontruimen
Het aartsbisdom Boston wilde dat de kerk al voor de uitspraak in hoger beroep zou worden ontruimd. De advocaat van het aartsbisdom verzekerde woensdag dat de kerk hangende het proces niet verkocht of afgebroken zal worden. “Wij zullen niets ondernemen.”

Tegen de opheffing van hun parochie
De vijftig parochianen van de ‘Vrienden van Sint-Franciscus’ houden de gesloten kerk nu al elf jaar rond om het uur vreedzaam bezet. Ze protesteren zo tegen de opheffing van hun parochie in Scituate. Hun advocate toonde zich opgelucht nu de uitzetting voorlopig niet doorgaat.

Misbruik door geestelijken
De parochianen vinden dat ze het slachtoffer zijn van de financiële problemen waarin het aartsbisdom Boston raakte na het betalen van schadevergoedingen aan slachtoffers van misbruik door geestelijken.

Sinds 2004
De bezetting van de kerk begon in 2004, toen het aartsbisdom tientallen kerken sloot. Er is nog geen datum voor het hoger beroep vastgesteld.

{gallery}Scituate{/gallery}