fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Paus bezoekt nieuwe nachtopvang Vaticaan

KN Redactie 17 oktober 2015
image

Dat meldt Radio Vaticaan. De paus besloot een dag van werkzaamheden bij de gezinssynode af te sluiten met een bezoek aan de nachtopvang. Die werd vorige week officieel geopend en kan elke nacht maximaal 34 daklozen opvangen. Het is de tweede nachtopvang in het Vaticaan.

Emotioneel moment

“Het was een heel emotioneel moment”, liet de pauselijk aalmoezenier, mgr. Konrad Krajewski na afloop weten. De paus werd ontvangen door mgr. Krajewski en de generaal-overste van de Jezuïeten pater Adolfo Nicolás. Het pand waar de opvang huist werd geschonken door de Jezuïten. Ook drie zusters van Moeder Teresa, die de nachtopvang samen met vrijwilligers beheren, verwelkomden de paus.

Persoonlijke begroeting

Op het moment dat de paus binnenstapte, waren er dertig daklozen aanwezig. “Ze ontvingen de paus met blijdschap en hij begroette hen een voor een liefdevol en voor ieder van hen had hij een woord van sympathie en nabijheid”, aldus mgr. Krajewski.

Slaapzaal en wasruimte

De paus bekeek alle voorzieningen van de nieuwe nachtopvang, waaronder de slaapzaal en de wasruimte. Het bezoek duurde iets minder dan een half uur.