fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Paus: het gezin ‘is het mooiste wat God deed’

KN Redactie 27 september 2015
image

“Het mooiste wat God heeft gedaan, zegt de Bijbel, was het gezin”, aldus de paus tijdens de avond voor gezinnen.

‘De moeite waard een gezin te zijn!’

Franciscus uitte zijn dankbaarheid voor “de aanwezigheid van jullie allen – jullie die er een waar getuigenis van zijn dat het de moeite waard is een gezin te zijn!” Een samenleving “is sterk, stevig en gesticht op schoonheid, goedheid en waarheid”, voegde hij toe.

Intense getuigenissen van gezinnen

Paus Franciscus sprak na een intense en vaak hartverscheurende getuigenissen van gezinnen uit Nigeria, Australië, Jordanië, Argentinië en Oekraïne. Ze spraken onder meer oorlog, handicaps, economische onzekerheid, discriminatie en het overlijden van kinderen.

De gezinnen zijn in Philadelphia bijeen voor de Wereldontmoeting van Gezinnen, de laatste halte van paus Franciscus tijdens zijn reis naar de Verenigde Staten. Op de ontmoeting spraken onder meer ook de kardinalen Wim Eijk en Robert Sarah.

Congres, Verenigde Naties, Ground Zero

Hij sprak eerder onder meer het Congres toe in Washington en de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. In die laatste stad bezocht hij ook Ground Zero. Voordat hij de VS aandeed, bezocht de paus Cuba.

Aretha Franklin en Andrea Bocelli

De avond in Philadelphia werd gepresenteerd door acteur Mark Wahlberg. Er waren optredens van onder meer Aretha Franklin, Andrea Bocelli en rockband The Fray.

Lees hier de catecheses die paus Franciscus tijdens de woensdagaudiënties hield over het gezin.

{gallery}Paus Philadelphia 01{/gallery}