fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Paus looft New Yorkers op Ground Zero

KN Redactie 26 september 2015
image

De stad New York heeft volgens de paus met “een krachtige solidariteit, geboren uit wederzijdse steun, liefde en zelfopoffering” op de tragedie gereageerd.

‘Geestesgesteldheid die alleen geweld kent’ 

Op Ground Zero, zei Franciscus, wordt gerouwd om de “slachtoffers van een geestesgesteldheid die alleen geweld kent, haat en wraak – een geestesgesteldheid die alleen pijn kan veroorzaken, leed, vernietiging en tranen”.

‘Heldhaftige goedheid’ 

Hij vertelde een ontmoeting te hebben gehad met de nabestaanden van politieagenten en brandweermannen die stierven in een poging anderen te redden in de torenflats van het World Trade Center.

De gedachtenis, ging paus Franciscus verder, geeft ook “een tastbaar gevoel van de heldhaftige goedheid waartoe mensen in staat zijn, die verborgen reserves van kracht waaruit wij kunnen putten”.

‘Verzoening, vrede en rechtvaardigheid’ 

Hij verwelkomde de deelname van Joodse, islamitische, boeddhistische en Sikh-leiders aan de bijeenkomst. Door samen te bidden tonen zij een “gedeeld verlangen om een kracht te zijn voor verzoening, vrede en rechtvaardigheid in deze gemeenschap en doorheen de wereld”.

{gallery}Paus New York 02 Ground Zero{/gallery}