fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Paus ontmoet sporters: ‘Vergeet de Mis niet. Dat is een slecht teken’

KN Redactie 8 mei 2015
image

Bij de algemene audiëntie trof hij woensdag het Amerikaanse basketbalteam Harlem Globetrotters. Het team deed de paus een shirt cadeau met daarop zijn naam en het rugnummer 90.

‘Schaal van waarden’
Donderdag ontmoette de paus leden van de Italiaanse club Lazio. Hij hield hen voor trainingen of wedstrijden geen voorrang te geven boven essentiële geestelijke zaken. “Soms gebeurt het dat een jongen of een meisje, door training en competities, de Mis (en) catechese vergeet… dit is geen goed teken; het betekent dat we de schaal van waarden kwijt zijn”, aldus Franciscus.

Tennisracket
Naast de sportgerelateerde verplichtingen “moeten we ook studies, vriendschap, dienst aan de armen niet vergeten”, voegde hij toe. Vrijdag ontving de paus de Italiaanse Tennisfederatie in audiëntie in het Vaticaan. Hij kreeg van hen een tennisracket cadeau.

‘Prachtige voorbeelden’
Tegenover de leden van Lazio zei Franciscus nog dat er veel “prachtige voorbeelden” zijn van sporters, onder wie bekende kampioenen, die ondanks een strikt schema hun geloof zijn blijven praktiseren en anderen zijn blijven dienen.

{gallery}Paus met sporters{/gallery}