fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Rome: paus bezoekt zijn opticien, mensenmassa op de been

KN Redactie 4 september 2015
image

Na aankomst van de auto van de paus bij de opticien vlakbij het Piazza del Popolo, verzamelde zich onmiddellijk een groot aantal mensen om de kleine zaak heen. Zij keken van buiten toe hoe de paus een nieuw paar glazen voor zijn bril liet aanmeten. Franciscus bleef ongeveer veertig minuten binnen in de zaak.

‘Niet te veel uitgeven’

Hoewel de paus de opticien eerder al eens in het Vaticaan had ontvangen voor een nieuw montuur, besloot hij dit keer naar de zaak zelf toe te gaan. Volgens Alessandro Spiezia, de eigenaar die de paus persoonlijk hielp, stond de paus ook dit keer op zijn gebruikelijke soberheid. Hoewel hij Franciscus ook enkele nieuwe monturen toonde, zei de paus daarop volgens Spiezia: “Nee ik wil geen nieuw montuur, ik heb alleen nieuwe glazen nodig. Ik wil niet te veel uitgeven, we houden de oude bril.” Ook stond de paus erop, aldus de opticien, om het volledige bedrag voor de glazen te betalen en geen speciale korting te krijgen.

Emotioneel bezoek

Alessandro Spiezia was zeer onder de indruk van het bezoek van Franciscus aan zijn zaak. “In deze vijftig jaar dat ik werk”, zei Spiezia na afloop, heb ik heel veel illustere personen aan me voorbij zien komen. Zelfs Bill Clinton, maar de Heilige Vader is een emotie die rillingen geeft.”