fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Israël: brandstichting in kerk

KN Redactie 18 juni 2015
image

Dat meldt volgens Israpresse.net de politiewoordvoerder Miki Rosenfeld.

Graffiti in het Hebreeuws
De brandweermannen die het vuur hebben geblust, hebben graffiti op een van de muren gevonden met in het Hebreeuws een zin uit een traditioneel Joods gebed waarin God wordt gevraagd afgoden te doen verdwijnen.

Gewekt door de brandstichting
De kerk wordt beheerd en bediend door benedictijner monniken wier priorij onder de Dormitio-abdij in Jeruzalem valt. Dat klooster maakte vanochtend via Facebook bekend dat de benedictijnen in Tabgha om tien over drie ‘s nachts werden gewekt door de brandstichting.

Mogelijke rookvergiftiging
Een broeder en een vrijwilligster werden vanwege mogelijke rookvergiftiging naar het ziekenhuis gebracht. “Het zuidelijk atrium van onze kerk, onze kloosterpoort en onze diwan (school – red.) zijn tot op de dragende constructie van het dak afgebrand”, aldus de benedictijnen.

Onderzoek ingesteld
De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Eerder vandalisme
De kerk van de Broodvermenigvuldiging bevindt zich op de plaats waar Jezus met vijf broden en twee vissen vijfduizend mensen voedde (Mc. 6,34-44). In april 2014, kort voor het bezoek van paus Franciscus aan Israël, was de pelgrimsplek ook al doelwit van vandalisme.