fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Nieuw filmpje: hart van voor weefseloogst bestemde geaborteerde foetus ‘begon te kloppen’

KN Redactie 20 augustus 2015
image

Het gaat om Holly O’Donnell, voormalig technicus van het bedrijf StemExpress, dat via Planned Parenthood aan foetaal weefsel kwam. Zowel LifeSiteNews als Catholic News Agency maakt melding van het meest recente filmpje over Planned Parenthood.

‘Meest volgroeide foetus’

Ze vertelt hoe haar in een kliniek van Planned Parenthood “de meest volgroeide foetus en het dichtste bij een baby dat ik heb gezien” werd gebracht door een medewerkster die zei: “Ik wil dat je iets ziet dat kind of cool is.”

‘Het hart begint te kloppen’

O’Donnell: “Het had een gezicht. Het was niet compleet verscheurd. Zijn neus was erg uitgesproken.” De medewerkerster, Jessica, “heeft een van haar instrumenten, en ze tikt op het hart, en het begint te kloppen”.

“Ik kijk naar deze foetus, en zijn hart klopt”, zegt O’Donnell. “Ik weet niet of dat betekent dat het technisch dood is, of dat het leeft.”

‘Een erg goede foetus’

Dr. Ben Van Handel van het bedrijf Novogenix Laboratories vertelt in het filmpje dat er gevallen zijn waarin “nadat de procedure (de abortus – red.) is gedaan, dat het hart nog klopt”.

Nadat ze haar het kloppende hart had laten zien, zei Jessica volgens O’Donnell: “Dit is een erg goede foetus, en het lijkt erop dat we er veel uit kunnen verkrijgen.”

Hersenen verwijderen

Ze vroeg O’Donnell vervolgens om met een schaar door het gezicht van de baby zijn hersenen te verwijderen zodat die voor onderzoek gebruikt kunnen worden. “Ik kan zelfs niet beschrijven hoe dat voelt”, aldus O’Donnell. “Dat was het moment dat ik wist dat ik niet meer voor het bedrijf kon werken… zelfs als dit de remedie voor een of andere ziekte was.”

Serie undercoverfilmpjes over Planned Parenthood

De huidige video, die woensdag werd gepubliceerd, maakt deel uit van een serie undercoverfilmpjes over de activiteiten van Planned Parenthood door het Centre for Medical Progress (CMP).

De filmpjes hebben al geleid tot verschillende onderzoeken naar Planned Parenthood, de grootste abortusaanbieder van Amerika. Verschillende staten hebben aangekondigd het mes te zetten in de overheidsfinanciering van Planned Parenthood voor het aanbieden van ‘reproductieve diensten’.

Recht op zelfde bescherming en behandeling

Onder een federale wet uit 2002 is een “levend geboren” baby, een baby die “ademt of een kloppend hart heeft”. Levend geboren kinderen of kinderen die een mislukte poging tot abortus overleven, hebben recht op precies dezelfde bescherming en behandeling als iedere andere nieuwgeborene.

Medicatie

David Daleiden van CMP zei begin augustus op CNN dat medicatie zoals digoxin, die een foetus voorafgaand aan een abortus moet doden, het foetale weefsel zou “vergiftigen” en het proces van weefsel oogsten dus zou verstoren.

Hij concludeerde daaruit dat een “volledig intacte” baby uit een abortus dus verkregen moet zijn door een abortusprocedure na de geboorte.

‘Binnen drie minuten

In het filmpje van woensdag beschrijft Perrin Larton van het bedrijf Advanced Bioscience Resources hoe vrouwen soms bevallen voordat de abortusprocedure kan worden uitgevoerd. “Ik heb letterlijk meegemaakt dat vrouwen binnenkwamen, en ze gaan de operatiekamer in en ze zijn er binnen drie minuten weer uit”, aldus Larton.

Ze voegde toe dat “de foetus al in het vaginale kanaal zat wanneer we haar (de moeder – red.) in de beugels legden, hij viel er gewoon uit”. Lartan beschrijft ook hoe “ze het foetale overlijden op ongeveer 18 tot 20 weken inleiden”. Gevraagd of de baby’s digoxin kregen, antwoorden ze: “nee, nee, nee, nee, nee”.

Geen reactie Planned Parenthood

Catholic News Agency vroeg Planned Parenthood woensdag om commentaar op het jongste filmpje, maar kreeg geen reactie. De organisatie heeft steeds volgehouden niets illegaals te doen. Het zou gaan om foetaal weefsel dat met toestemming van de moeders gedoneerd wordt voor onderzoek. Betalingen zouden slechts bedoeld zijn om gemaakte kosten te dekken.