fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Mgr. Cavalli nieuwe nuntius voor Nederland

KN Redactie 21 maart 2015
image

Hij zal aartsbischop André Dupuy opvolgen, die met emeritaat gaat.

Mgr. Aldo Cavalli, de nieuwe nuntius, is geboren in het uiterste noorden van Italië en werd priester in het bisdom Bergamo op 18 maart 1971. Van 1971-1975 doceerde hij letteren aan het kleinseminarie van Bergamo, terwijl hij politieke en sociale wetenschappen studeerde aan de katholieke universiteit van het H. Hart in Milaan. Hij werd in 1975 naar de Pauselijke Academie gezonden, de opleiding voor de kerkelijke diplomatie.

In Rome studeerde hij canoniek recht en theologie en hij promoveerde in politieke wetenschappen. Hij was daarna werkzaam in de diplomatieke dienst van de Heilige Stoel in Burundi, in het Staatssecretariaat, in Angola en São Tomé en Principe, in Chili, Colombia en de laatste twee jaren in Libië en Malta. In 1996 werd hij titulair aartsbisschop van Vibo Valentia en door de kardinaal staatssecretaris Angelo Sodano tot bisschop gewijd.

De Pauselijk Nuntius vertegenwoordigt de Heilige Stoel bij het Koninkrijk der Nederlanden en is een trait d’union tussen de Paus en Romeinse Curie en de katholieke kerk in Nederland. Een van de taken van de Nuntius is het voorbereiden van bisschopsbenoemingen. (KN/Arsacal/Wikipedia