fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Mgr. de Korte genomineerd als ‘Theoloog des Vaderlands’

KN Redactie 6 mei 2015
image

Ambassadeur
Het is voor het eerst dat tijdens de Nacht van de Theologie, die dit jaar op zaterdagavond 20 juni plaatsvindt, een ‘Theoloog des Vaderlands’ wordt gekozen. In het jaar van zijn verkiezing zal de titeldrager geacht worden op te treden als ambassadeur van de theologie in Nederland. Vorig jaar werd KN-columnist Paul van Geest verkozen tot Nederlands “meest spraakmakende theoloog”.

Vaktheologen
“Je kunt het vaderland niet even verlaten of er is van alles gebeurd”, grapt mgr. de Korte zelf op de website van zijn bisdom. De bisschop was juist even mee op een bedevaart, toen zijn nominatie bekend werd. Volgens de bisschop van Groningen-Leeuwarden zijn er wel vaktheologen “die eerder voor een nominatie in aanmerking komen.”

Publieke debat
Aangezien de aandacht kennelijk uitgaat naar theologen in de media “zie ik mijn nominatie als een erkenning van mijn columns, lezingen en boeken van de afgelopen jaren”, aldus mgr. de Korte. “Met name op het terrein van Kerk en samenleving en de oecumene wil ik een bijdrage leveren aan het publieke debat. En nu maar rustig afwachten wie van de drie genomineerden uiteindelijk de titel zal mogen gaan voeren.”

Hier kan men zijn stem uitbrengen wie ‘Theoloog des Vaderlands’ moet worden.