fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Mgr. Léonard wenst lezers Katholiek Nieuwsblad een Zalig Kerstmis

KN Redactie 24 december 2015
image

Als bisschop van Namen is hij hieraan als columnist verbonden geweest.

Opmerkelijke impact

In de Kersteditie zijn twee pagina´s gewijd aan de scheidende Belgische aartsbisschop. Mgr. Léonard heeft een opmerkelijke impact gehad op een jonge generatie van katholieken van 20-35 jaar, zo stelde de krant La Libre Belgique eerder dit jaar vast.

Inspirerende aartsbisschop

Een van hen is de Antwerpse fotografe Selina de Maeyer. Zij was geschokt, zo vertelt ze in KN, over het beeld dat in de media van de inspirerende aartsbisschop wordt gegeven, zowel letterlijk als figuurlijk.

Paginagroot

Zij nodigde hem daarom uit voor een fotoshoot in de Brusselse kathedraal. De foto’s bood zij aan Katholiek Nieuwsblad aan. De mooiste staat paginagroot afgedrukt in de laatste editie van het jaar. Mgr. Léonard voorzag het geheel van een Kerstgroet:

Beste lezers van het Katholiek Nieuwsblad,

Toen ik nog bisschop van Namen was, schreef ik gedurende meerdere jaren regelmatig columns voor uw wekelijkse krant. Voor mij was het een eer om mee te werken aan een publicatie die ik altijd heb bewonderd voor haar volkomen loyaliteit ten aanzien van de katholieke Kerk. U heeft werkelijk geluk!

Ter gelegenheid van mijn afscheid wil ik u allen heel graag gelukwensen. En nu Kerstmis nadert, wens ik u toe dat u godvruchtig en vol vreugde het gebeuren mag beleven dat het hart vormt van ons geloof: ja, de liefde van God is persoonlijk in de wereld gekomen en terwijl Hij aan de poort van de geschiedenis klopt, klopt Hij ook aan de deur van uw hart. Mogen wij Zijn stem horen en Hem binnenlaten! Zalig Kerstmis!

Mgr. André Léonard