fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Michael Voris: ‘Homo-verwelkomende bisschoppen zullen niet berusten’

KN Redactie 23 oktober 2015
image

Maar dat was ook alleen maar een afleidingsmanoeuvre om via een taalverandering de aanvaarding van homoseksualiteit op de agenda te krijgen. Dezelfde prelaten zullen die aanvaarding vanaf nu met verdubbelde kracht nastreven. Dat stelt althans Michael Voris, in de laatste aflevering van zijn dagelijkse nieuwsvideo The Vortex.

Humanae Vitae

Voris merkt op dat het woord ‘anticonceptie’ in het veelbesproken instrumentum laboris, het basisdocument van de synode, niet één keer voorkomt. Dit terwijl anticonceptie, aldus Voris, het katholieke gezin zowel letterlijk als figuurlijk heeft kapotgemaakt en de geloofstrouw heeft ontwricht. Toen de encycliek Humanae Vitae van paus Paulus VI anticonceptie in 1968 definitief voor katholieken verbood, leidde dit tot wereldwijde ongehoorzaamheid. Vreemd dus dat dit kernpunt inzake huwelijk en gezin op de synode niet aan de orde komt. “Achter de schermen is hier wel iets anders gaande”, meent Voris, “en het is bijna tastbaar”.

Slotdocument

De “homoseksualistische” bisschoppen, die erop uit zijn homoseksuelen te “verwelkomen” in de Kerk “leven op”, volgens een bron, en zouden op de gezinssynode “zeer druk en erg aggressief en vastbesloten zijn op dit punt”. Hoewel het onderwerp homoseksualiteit met het thema huwelijk en gezin niets te maken heeft, zouden deze bisschoppen het niet willen laten rusten. Zij zijn oververtegenwoordigd in de commissie die het slotdocument gaat samenstellen. Voris noemt de kardinalen Lorenzo Baldisseri, Donald Wuerl (Washington) en John Dew (Nieuw-Zeeland), maar ook de (aarts)bisschoppen Mark Coleridge (Brisbane), Bruno Forte, en Victor Fernandez (Buenos Aires) alsmede de priester en theoloog Adolfo Nicolas, generaal-overste van de Jezuïeten.

Prominent

Net zo min als het bidden van de rozenkrans in deze oktobermaand, mocht het onderwerp anticonceptie op de synode aan de orde komen.  Dit, volgens Voris, omdat het ongewenste aandacht zou vestigen “op de objectieve waarheid omtrent seksualiteit, haar werkelijke doel dat het krijgen van kinderen binnen een huwelijk is”. En dat “gaat vanzelfsprekend in tegen de hele agenda van de militant homoseksuele wereld”, die “op deze synode prominent aanwezig is.” “De homoseksualistische bisschoppen en kardinalen willen de leer niet rechtstreeks veranderen. Zij willen de taal veranderen waarin die is uitgedrukt. Ze willen veranderen hoe katholieken daar in hun geweten mee omgaan.” En uiteraard, aldus Voris, als de verandering een feit is, zullen ze de gelovigen daarin meeslepen. KN/The Vortex)