fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Michael Denton: Evolutie nog altijd een crisistheorie

KN Redactie 10 december 2015
image

Totdat hij het boek las van geneticus Michael Denton Evolution. A Theory in Crisis (1985). In dat boek stuitte Michael Behe voor het eerst op een louter wetenschappelijke kritiek op het alom heersende darwinisme, geschreven door een agnost.

Betere verklaring

Prof. Behe, zelf overigens katholiek, zou later zelf een belangrijke bijdrage leveren aan de kritiek op het darwinisme met zijn wereldwijde bestseller Darwin’s Blackbox, die ook in het Nederlands werd vertaald. Hierin argumenteert hij tevens voor Intelligent Design, de dissidente minderheidsstroming van wetenschappers die vinden dat de aanname van een intelligent ontwerp leidt tot betere wetenschappelijke verklaring van de werkelijkheid (en niet alleen van de biologische).

Nog steeds crisis

Ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van het boek wil het Discovery Institute via crowdsourcing een nieuwe en bijgewerkte editie van Dentons boek uitbrengen (begeleid met postcasts, videoclips en een nieuwe documentaire over de auteur), met de belofte dat het een “verrassend nieuw argument” bevat “waarom het darwinistische mechanisme de belangrijkste verschijnselen van de biologie niet kan verklaren”. Ook de titel is uitgebreid naar Evolution. Still A Theory in Crisis. Immers: de argumenten tegen darwinistische evolutietheorie nemen met het voortschrijden van de wetenschap alleen maar toe: hoe meer we weten hoe het écht zit, hoe minder plausibel de theorie wordt. (KN/EvolutionNews)