fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Moet Joris Demmink uit Wikipedia?

KN Redactie 22 juli 2015
image

De reden: “Demmink is wel van van alles en nog wat beschuldigd, maar hij is niet vervolgd, laat staan ergens schuldig aan bevonden” Het zou gaan om een rel die levend gehouden wordt door “drs. Poot en zijn navolgers”.

Onderzoek

Het gerechtshof Den Bosch dacht daar anders over, zoals te lezen is in het – overigens verre van volledige – Wikipedia-artikel dat sommigen blijkbaar zo graag weg wil hebben. Vorig jaar werd immers op last van dit gerechtshof een onderzoek tegen Demmink ingesteld dat nog altijd loopt, maar dat – zoals menig kenner van het dossier voorspelde – niet erg opschiet.

Gedegen journalistiek

Maar Wikipedia vermeldt niet dat Demmink spectaculair de zaak verloor die hij tegen het Algemeen Dagblad had aangespannen, omdat dit getuigen aan het woord liet, die verklaringen aflegde over vroegere contacten van Demmink met een Haagse jongenspooier. De rechter sprak zich duidelijk uit: hier was sprake van gedegen journalistiek, waar weinig op aan te merken was.

Rolodex

Veel Wikipedia-gebruikers zijn het dan ook niet met de voorgestelde verwijdering eens. Eerder werd op Wikipedia echter ook al de pagina over het Rolodex-onderzoek weggewerkt. Die valt nog steeds te lezen via website De Demmink Doofpot.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21