fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

‘Moslim offerde leven uit solidariteit met christelijke vriend’

KN Redactie 26 april 2015
image

Dat meldt het online tijdschrift van het Pauselijk Instituut voor Buitenlandse Missiën PIME, MissionLine, volgens Vatican Insider. Jamaal Rahman is onder de 28 Ethiopiërs waarvan in de meest recente gruwelvideo van IS te zien was hoe zij vermoord werden.

‘Onwaarschijnlijkste der bronnen’
Om de berichten te bevestigen, verwijst MissionLine naar “de onwaarschijnlijkste der bronnen: een militant van al-Shabaab, de islamitische fundamentalisten van Somalië”.

Twee verklaringen
Er zijn twee mogelijke verklaringen. De ene, uit een “online krant van Somaliland”, stelt dat Rahman “zich onderweg tot het christendom bekeerde”.

‘Vrijwillig als gijzelaar’
De andere, die volgens PIME “veel waarschijnlijker” is, luidt dat de islamitische Rahman “zich ‘dwaas’ en vrijwillig als gijzelaar aanbood aan de jihadisten, uit solidariteit met een christelijke vriend met wie hij reisde. Misschien geloofde hij dat de aanwezigheid van een moslim in de groep zelfs de levens van de anderen had kunnen redden”.

‘Als een afvallige’
Tevergeefs, want Rahman werd met de christenen vermoord “als een afvallige”, aldus PIME.

Mosoel
Rahmans keuze doet denken aan het verhaal van islamitische universitair docent Mahmoed Al ‘Asali uit het Iraakse Mosoel. Hij stond afgelopen zomer “in het openbaar op tegen de vervolging van christenen in de stad”. Daarvoor betaalde hij met zijn leven.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21