fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Moslimextremisten voorkomen bouw parochiekerk Java

KN Redactie 11 augustus 2015
image

De extremistische groepen beweren dat de katholieke Kerk in het district Bekasi, ten oosten van de hoofdstad Jakarta, geen bouwvergunning had voor de kerk die toegewijd zou worden aan Sint Clara.

Beschuldiging ontkend

Die beschuldiging is ontkend door de autoriteiten van Bekasi. Desondanks is de parochie op dit moment aangeraden met de bouw van de kerk te stoppen. Om spanningen weg te nemen vieren de katholieke gelovigen de Mis momenteel in een gebouw dat eigendom is van het leger.

Bouwvergunning

Sinds 2006 is het in Indonesië moeilijker geworden om een bouwvergunning voor een kerk te krijgen. Daarvoor is een handtekening nodig van ten minste 90 gelovigen en 60 omwonenden. De aanvraag voor een vergunning om een kerk of een kapel te bouwen wordt door groepen extremistische moslims steeds vaker aangegrepen om religieuze minderheden, vooral katholieken en protestanten, dwars te zitten.

17 jaar wachten

De parochie van Sint Chiara wachtte al 17 jaar op een vergunning een parochiekerk te bouwen en had alle benodigde handtekeningen. De vergunning werd op 28 juli afgegeven, maar sindsdien probeerden extremisten de bouwplannen te dwarsbomen.

Eerdere incidenten

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. In juli moest een net gerestaureerde protestantse kerk worden afgebroken na een golf van protest door moslimextremisten. De bouw van een katholieke kerk in Ciledug, een stad ten westen van Jakarta, werd noodgedwongen stilgelegd, nadat demonstranten de ingangen van de bouwplaats hadden geblokkeerd. In juli kondigde de Indonesische autoriteiten de hoogste staat van paraatheid af vanwege vrees voor aanslagen op kerkgebouwen.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21