fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Moslimmeisje geneest op voorspraak katholieke heilige

KN Redactie 8 oktober 2015
image

Dat meldt AsiaNews op basis van een documentaire van Orange TV in het Arabisch over de genezing, die twee maanden geleden plaatsvond.

Syrische vluchteling

Milan behoort tot een Syrisch soennitisch gezin dat aan het begin van de burgeroorlog naar Libanon is gevlucht. Daar werd Milan geboren. Rond haar tweede verjaardag werd duidelijk dat zij een tumor had.
“De vorm van kanker waaraan zij leed is erg moeilijk omdat haar tumor regelmatig verdwijnt en terugkomt. En telkens als het terugkomt is het groter”, aldus haar moeder in de tv-documentaire.

Virusinfectie

Tijdens de behandeling liep het kind het CNP-virus op, dat net zo levensbedreigend was als de tumor. “Ze kreeg heel zware medicijnen, maar het ging niet weg. Het werd alleen maar erger. Wij hebben toen besloten om haar mee naar huis te nemen en haar in Gods handen te leggen, en af te wachten wat er zou gebeuren.”

Virus verdwenen

Twee maanden geleden bracht Milans moeder haar naar het dorpje Zahle in de Bekaa Vallei, waar een heiligdom gewijd is aan St.-Charbel, de Maronitische kluizenaar die in 1977 door paus Paulus VI is heilig verklaard. “De volgende dag zijn we naar de dokter gegaan voor een nieuw onderzoek en de dokter zei mij dat de testresultaten negatief waren. Opeens was er geen spoor meer van het virus. Een wonder heeft het virus uit haar lichaam verdreven.”
Het is niet duidelijk of de tumor ook is verdwenen.

Bezoek van St.-Charbel

Op de weg terug naar huis was de inmiddels driejarige Milan in slaap gevallen. “Toen zij wakker werd zei ze: ‘Pater Charbel heeft mij vandaag bezocht’.”
Ook het meisje zelf komt aan het woord: “Pater Charbel zei mij dat hij tot God had gebeden. Hij gaf mij water en dat was genoeg.”

Bijzondere band

“Telkens als zij pijn heeft pakt ze het prentje van St.-Charbel, huilt en begint tegen hem te praten”, aldus de moeder. “Maar ik weet niet wat zij zegt en begrijp ook niet de aard van deze band die zij delen. Niemand weet dat dan alleen zij zelf.”
Volgens AsiaNews zijn sommige christelijke devoties wijdverbreid in de islamitische wereld, zoals die tot Maria en devoties om bevrijd te worden van de duivel.