fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Naam mgr. Paglia genoemd in justitieel onderzoek

KN Redactie 29 mei 2015
image

Volgens Italiaanse media gaat het om de aankoop in 2011 van een kasteel uit de Renaissance door het bisdom Terni-Narni-Amelia, dat toen door mgr. Paglia geleid werd. Bisdommedewerkers zouden het onroerend goed in een gemanipuleerde veiling hebben verworven door een stichting en met geld van het bisdom.

Bedoeling
De aankoopprijs zou 1,7 miljoen euro zijn geweest, terwijl de werkelijke waarde op 5,6 miljoen euro zou worden geschat. De openbaar aanklager gaat ervan uit dat het de bedoeling was het gebouw vervolgens met een miljoenenwinst door te verkopen.

Burgemeester
Behalve tegen medewerkers van het bisdom is ook onderzoek ingesteld tegen de burgemeester van Narni. De gemeente was destijds de verkopende partij. Verdere achtergronden van de zaak blijven in de mediaberichten onduidelijk.

‘Vertrouwen’
Mgr. Paglia liet weten onschuldig te zijn. Hij vertrouwt op justitie en zal zijn reputatie beschermen, zo werd hij geciteerd. Vaticaans woordvoerder Federico Lombardi wilde donderdag geen commentaar leveren op de zaak. “We vertrouwen erop dat de openbaar aanklager zijn werk goed doet”, zei hij.

Pauselijke Raad voor het Gezin
Mgr. Paglia werd in 2013 benoemd tot hoofd van de Pauselijke Raad voor het Gezin en kreeg toen de rang van aartsbisschop.