Er zijn inmiddels meer dan tien vertalingen van het boek in voorbereiding, waaronder een Spaanse en Sloveense vertaling.
Beste boek
Op 14 april kwam in de Verenigde Staten de Engelse vertaling uit en in Polen is het boek deze maand bekroond met de Feniks-prijs voor het beste katholieke boek voor jonge mensen in 2014.
Lovend
De reacties in de VS op Tweeting with God zijn lovend. Volgens kardinaal Dolan van New York combineert het boek het “tijdloze geloof met het beste van de moderne technologie”.
De aartsbisschop van San Francisco, mgr. Salvatore Cordileone, stelt dat Tweeting with God “zorgt voor een goede, beknopte samenvatting van de leer van de Kerk”, en de aartsbisschop van Los Angeles, mgr. Jose Gomez, zegt dat het boek “belangrijke pagina’s” bevat, die gelovigen kunnen helpen “missionaire discipelen te worden, die we behoren te zijn”.
In Twitteren met God beantwoordt Remery 200 vragen van jongeren over het geloof op een begrijpelijke en kernachtige manier. Naast het boek is er ook een website ontwikkeld en een app voor smarthphones.
‘Nooit gedacht’
De initiatiefnemers van Tweeting with God – zoals het project internationaal heet – zijn overdonderd door de reacties die ze binnenkrijgen na de lancering in de VS.
“Dit hadden we nooit gedacht toen ik in Leiden met een aantal jonge mensen het gesprek aanging over hun geloofsvragen”, zegt Michel Remery. “Ze kwamen met allerlei vragen die je nu terugvindt in het boek: Waarom is er lijden in de wereld? Wat is klonen? Waarom is de preek zo saai? Waarom zou ik in God geloven? Nu blijkt dat dit de vragen zijn die iedereen stelt, overal op de wereld, vooral als mensen op zoek zijn naar wat uitstijgt boven het leven van alledag. De katholieke Kerk wil mensen helpen met hun vragen. En daar is veel behoefte aan, ook op internet. Niet voor niets heeft Paus Franciscus meer dan 20 miljoen volgers op Twitter. Om dezelfde reden is Tweeting with GOD ook actief op Twitter en Facebook”.