fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Nederlandse bisschoppen starten YouTube-kanaal ‘Katholiek Leven’

KN Redactie 25 januari 2016
image

Dat hebben de Nederlandse bisschoppen zondag bekendgemaakt.

Relevantie van geloof

Op zondag zijn de eerste filmpjes online gezet.

Volgens de Nederlandse bisschoppen zijn de (nieuwe) media van belang bij het in beeld brengen van de actuele relevantie van geloof voor het leven van alledag.

‘Leven vanuit geloof , hoop en liefde’

“De Katholieke Kerk heeft de opdracht om Jezus Christus en Zijn Evangelie aan de wereld te verkondigen. Dit doet zij op alle mogelijke manieren, in onze tijd ook via de nieuwe media. Mensen die in het christelijk geloof geïnteresseerd zijn, verlangen vooral een antwoord op de vraag: wat betekent het concreet voor mijn leven dat ik in Jezus geloof, hoop op de vrucht van Zijn kruis en Hem navolg door God en medemens lief te hebben? Door middel van het nieuwe videokanaal ‘Katholiek Leven’ wil de Katholieke Kerk in Nederland laten zien hoe we ons dagelijks leven vorm kunnen geven vanuit geloof, hoop en liefde”, aldus kardinaal Eijk namens de bisschoppenconferentie.

Project van drie jaar

Katholiek Leven is een samenwerkingsproject van de Nederlandse bisdommen en is in eerste instantie een project voor de duur van drie jaar, laten de Nederlandse bisschoppen weten.

Rubrieken

Het YouTube-kanaal Katholiek Leven is gestart met de rubrieken ‘Ik Geloof’, een serie geloofsportretten, ‘De Boodschap’, items over de Bijbel, en filmpjes over het Heilig Jaar van de Barmhartigheid. Later zullen meer rubrieken volgen.

Facebook en website

Naast het YouTube-kanaal heeft Katholiek Leven ook een Facebookpagina.

Binnenkort zal ook de bijbehorende website www.katholiekleven.nl worden gelanceerd, waarop wekelijks nieuwe filmpjes als foto’s zullen worden geplaatst.

Franciscus van Sales

De bekendmaking van het YouTube-kanaal Katholiek Leven viel samen met de feestdag van de heilige Franciscus van Sales, de patroonheilige van de katholieke journalistiek.

Wereldcommunicatiedag

Tevens maakte paus Franciscus zondag zijn boodschap voor Wereldcommunicatiedag bekend, die plaatsvindt op de zondag (8 mei) voor Pinksteren.